Kategoriarkiv: Vacation

Madeira våren 2019 vandringsresa

Dags för en vandringsresa på Madeira. Denna vackra ö lockar till besök med sin vackra natur och fina vandringar. Här skildras denna vecka. Vill Du läsa mer så klicka här.

Åsen

Träningsresa Guardamar

Har varit på en lite annorlunda semestervecka. Det blev en orienterings-träningsresa med mycket svår kart-träning. Detta som en förberedelse för en annan tävling i sommar. Det var en nyttig resa för både kropp och själ och avbrottet i tillvaron kom i rätt tid. Vill Du läsa mer så klicka här.

Höstresa södra Japan 2018

Har varit på en höstresa i november! Denna gång blev det en resa till Japan. Det bliv en rundtur i den södra delen av huvudön. Har haft många fantastiska upplevelser i detta vackra och samtidigt moderna samt väl fungerande land. Vill Du läsa mer så klicka här.

D69

Sommarresa 2018

Dags för en sommarresa! Som vanligt finns det en quiz för den som vill gissa resmålet. Det blev cykling och vandring på resmålet. Bitvis vackra vyer och delvis bra boende. Det blev även lite besvikelser avseende boende och mat. Landet är nog inte så känt som kulinariska experter. Vill Du läs mer så tryck här.

Vy över fälten Aussee

Vårresa 2018Sista dagen på resan och det återstår endast att åka hem till ”värmen”. Det är tydligen några plusgrader hemma. Här har det varit en bra vistelse med mycket vandringar i bergen. Många fina naturupplevelser. Vill Du veta vart sällskapet varit så lös quizen i början av reserapporten. Du komma till rapporten genom att klicka här. Bakgrunden är från området vid platsens högsta berg. Mycket vacker upplevelse. Bilden nedan är från östra delen av platsen.

Vacker vy

Sonens resa till sagoland december 2017

Sonen bestämde sig för att göra en resa till vad som kanske skulle kunna benämnas sagoland? Vart han åker får Du kära läsare svaret på i quizen och texten!
Han är en upptäckare och söker sig till vackra och udda platser. Han är också en duktig fotograf och har tagit en del fantastiska bilder från sina resmål. Bilder och den text han delar hittar Du här.

Ibland blir det ett missöde. Läs mera om bilden i texten!

Höstresa 2017Är åter hemma från höstresan. Denna gång är det ingen ”Quiz” utan en annan form av frågesport Det blir bilder och text som kan bli till ledtrådar. Försöka lösa platsen och läs sedan reseberättelsen.

Klicka på här för frågesporten och berättelsen.

PA094271

Sommarresa 2017Sommarresan 2017 är nu slut och haft en blandning av fantastiska upplevelser i intressant natur. Staden sällskapet besökte var sådär och blev endast ett övernattnings-ställe. Som helhet har det dock varit vackert och givande. Hoppas inläggets bilder kan bekräfta! Vill Du veta mer så läs mera här.

Naturlig alle

Vårresa 2017Åter hemma från vårresan. Det blev en mycket trevlig resa och det har varit många upplevelser. Hoppas Ni hittar något att läsa samt några bilder som kan vara av intresse! Läs mera
här.

Höstsemester 2016
Sällskapet är åter hemma och hemfärden blev tyvärr en del irritation. Tråkigt att sista minnet av resan skall bli dåligt. Det blir att jobba mentalt och försöka komma ihåg det positiva. Det fanns många härliga upplevelser.  För den som vill veta mer, läs enligt länk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vy mot Teijde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ett vackert minne!

Man kan tillbringa en semester på olika sätt. Nedan är ett exempel på ev. skillnader. Sedan passar det olika beroende på vad man gillar!

Hur tillbringar man 13 dagar semester bäst?
På stranden Vandring i bergen
Spenderad tid 78-104 timmar (Uppskattat) 48 timmar
Antal vandrade kilometer 2,5 km (Uppskattat) 158 km
Antalet höjdmeter 300 m  (Uppskattat) 5.752 m
Förbrukade kcal 2100 (Uppskattat) 11,168 kcal
Transport till och från Hotell buss Hyrbil på hisnande serpentinvägar
Solbränna 90-95% Av kroppen 40% Av kroppen
Lunchrestaurang Mättar Får upplevelser
Möta och se folk 100-tals Enstaka – Dock mängder av Norskar i vissa områden
Konsumtion av dryck på plats 1-1,5 liter öl/dag 2-3 liter vatten/dag
Avsvalkning Havet Inget
Nudister Förekommer Förekommer ej
Sysselsättning Prata,sova, läsa, tänka, titta Vandra, tänka, prata, titta, fotografera
Upplevelser Vila, korsord, böcker, andra badgäster Utsikter, naturupplevelser, djur, blommor, någon annan vandrare
Sinnestillstånd Avslappning, rastlöshet och dåsighet Trötthet, muskelvärk, tankeharmoni
Ansträngning Ingen Fysisk – muskler och syreupptagning
Efterbörd Avstressad, utvilad, överviktig Avstrressad, fysoisk trött, ömma muskler, mentalt utvilad, något minskat kilo kroppsvikt